Garnalen Rijstwrap
Weer zo’n fantastische uitvinding: rijstvellen! Ik denk dat ik ze voor het eerst at in Vietnam waar ik er heel de vakantie geen genoeg van kreeg, dus toen ik ze bij de toko zag liggen moest ik ze meenemen. Ik vind wraps erg lekker maar soms ook wel wat zwaar. Dit is wat mij betreft een perfecte vervanging, en als je ze vult met veel groente en wat garnalen of mager vlees zoals kip, dan maakt het ook niet uit als je er eentje extra neemt!
Hoe ga ik om met zo’n rijstvel??
Je koopt ze dus bij de Toko of bij de grotere supermarkten. Ze zijn hard/droog en voor gebruik leg je de vellen één voor één in een schaal met handwarm water. Laat ze ongeveer 20-30 seconden weken of tot ze zacht zijn, maar niet te zacht. Nu kan je ze uitleggen op een bord en vullen. Leg de vulling onder het midden, vouw onderkant over de vulling, vouw zijkanten naar binnen en rol dan strak op.
Bij dit recept heb ik de garnalen ‘gewoon’ gepaneerd en gebakken. Je kan ze ook zonder te paneren in de wrap gebruiken of als je meer tijd hebt er een kokos limoen jasje aangeven zoals hier beschreven staat.
Recept
10 minuten
[ingredients title=”Ingredients”]
- 120 gram gepelde gekookte garnalen
- 2 eetl paneermeel
- 1 geklutst ei
- 1 eetl bloem
- 6 rijstvellen
- 50 gram tauge
- 2 bosui
- 1/2 rode parika
- 40 ml zoete pittige chilisaus
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Paneer de garnalen door de eerst door de bloem te wentelen, vervolgens door het ei te halen en dan door de paneermeel
- Bak de garnalen in wat olie totdat ze krokant zijn en leg ze op een keukenpapiertje om uit te laten lekken
- Snijd de groente in de gewenste grootte
- Week de rijstvellen in lauwwarm water en leg ze op een bord
- Verdeel de groente over de rijstwrap, verdeel de chilisaus over de groente en leg hier de garnalen op en vouw hem dicht zoals hierboven beschreven
- Serveer direct of leg afgedekt in de koelkast totdat je ze serveert
[/directions]