Garnalen Rijstwrap

Garnalen Rijstwrap

Weer zo’n fantastische uitvinding: rijstvellen! Ik denk dat ik ze voor het eerst at in Vietnam waar ik er heel de vakantie geen genoeg van kreeg, dus toen ik ze bij de toko zag liggen moest ik ze meenemen. Ik vind wraps erg lekker maar soms ook wel wat zwaar. Dit is wat mij betreft een perfecte vervanging, en als je ze vult met veel groente en wat garnalen of mager vlees zoals kip, dan maakt het ook niet uit als je er eentje extra neemt!

Hoe ga ik om met zo’n rijstvel??

Je koopt ze dus bij de Toko of bij de grotere supermarkten. Ze zijn hard/droog en voor gebruik leg je de vellen één voor één in een schaal met handwarm water. Laat ze ongeveer 20-30 seconden weken of tot ze zacht zijn, maar niet te zacht. Nu kan je ze uitleggen op een bord en vullen. Leg de vulling onder het midden, vouw onderkant over de vulling, vouw zijkanten naar binnen en rol dan strak op.

Bij dit recept heb ik de garnalen ‘gewoon’ gepaneerd en gebakken. Je kan ze ook zonder te paneren in de wrap gebruiken of als je meer tijd hebt er een kokos limoen jasje aangeven zoals hier beschreven staat.

Recept

10 minuten

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 120 gram gepelde gekookte garnalen
  • 2 eetl paneermeel
  • 1 geklutst ei
  • 1 eetl bloem
  • 6 rijstvellen
  • 50 gram tauge
  • 2 bosui
  • 1/2 rode parika
  • 40 ml zoete pittige chilisaus

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Paneer de garnalen door de eerst door de bloem te wentelen, vervolgens door het ei te halen en dan door de paneermeel
  2. Bak de garnalen in wat olie totdat ze krokant zijn en leg ze op een keukenpapiertje om uit te laten lekken
  3. Snijd de groente in de gewenste grootte
  4. Week de rijstvellen in lauwwarm water en leg ze op een bord
  5. Verdeel de groente over de rijstwrap, verdeel de chilisaus over de groente en leg hier de garnalen op en vouw hem dicht zoals hierboven beschreven
  6. Serveer direct of leg afgedekt in de koelkast totdat je ze serveert

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top