Banaan Peer Mango Smoothie

De ene dag regen je de tuin uit en de andere vallen de mussen dood van het dak. Oftewel de Nederlandse lente! Ondanks de wisselvalligheid is de temperatuur meestal wel goed te noemen. Ik merk zodra de zon vaker gaat schijnen mijn smoothies ook een andere inhoud krijgen, zonder er echt over na te denken krijgen ze vaak een wat tropischer tintje doordat ik meer geel fruit ga gebruiken en daarbij meteen een behoefte aan kokos krijg.Wat ik erg lekker vind om in mijn smoothies te gebruiken is rijstmelk met kokossmaak en zo dus ook in deze banaan peer mango smoothie. Uiteraard kan je ook gewoon kiezen voor halfvolle of soya melk, de kokos geeft het alleen net weer wat meer tropengevoel!

Ook hier gebruik ik, zeker als het warm is, een bevroren banaan. Als bananen iets te lang op de fruitschaal liggen bij mij en eigenlijk niet meer lekker zijn om te eten dan verplaatst ik ze naar de vriezer. Om het jezelf wat makkelijker te maken schil je ze eerst, snijd ze in stukjes en vries ze per portie in zakjes of bakjes in. Op een warme dag haal je wat stukjes tevoorschijn om door je smoothie om net weer dat beetje extra er aan te geven. DIt kan je natuurlijk ook doen met ander fruit zoals de mango. Doe deze zelf in de vriezer of koop ze kant en klaar uit het vriesvak van je supermarkt.

Dus als het vandaag de hele dag weer regent haal je hopelijk met deze smoothie toch wat zon in huis!

Banaan Peer Mango Smoothie recept

5 min – 2 personen

Ingredients

  • 1 bevroren banaan
  • 1/2 mango
  • 1 peer
  • 300 ml kokosrijstmelk

Directions

  1. Schil het fruit
  2. Meng het fruit samen met de melk in de blender
  3. verdeel over twee glazen en geniet!

 

 

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*