avocadomousse

avocadomousse

Avocadomousse met krab recept

Zoals jullie misschien weten ga ik al jaren elk jaar minimaal 1x naar Spanje naar ons familie vakantie huis. Er ligt richting de bergen (zeg gerust een onaantrekkelijk plekje langs de weg) een restaurantje verscholen. Hoe we er ooit terecht zijn gekomen weet ik niet maar het was in ieder geval in een tijd dat er in Mazarron nog geen boulevard lag en je wat meer aangewezen was op je creativiteit als je iets wilde gaan eten. Dit restaurant is echter een pareltje, heerlijk, echt heerlijk eten hebben ze hier!

Dit jaar heb ik bijvoorbeeld deze heerlijke salade daar gegeten:

salade-foie-300x225-1

De eerste keer dat we daar gingen eten (ik denk dus al zo’n 10 jaar geleden) had ik dit voorgerecht:

diner-hapjes2

Avocado mousse met krab en hazelnoten. Heerlijk, niet moeilijk en verantwoord. Ik heb het daarna meerdere malen thuis gemaakt en uiteindelijk is het 1 van de eerste recepten geworden die hier op de website is gekomen. Echter stond er nog geen verhaaltje bij. Terwijl ik dit schrijf zitten we helemaal niet in zomerse sferen. In tegendeel zelfs, de kerst staat over een week voor de deur. En juist daarom wil deze nog even onder de aandacht brengen, dit receptje staat heel leuk op een feestelijke tafel en is een heel leuk voorgerecht voor je toch al zware kerstdiner.

Avocadomousse Recept

15 minuten – 2 personen – 341 kcal pp

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 1 avocado
  • 10 ml goede kwaliteit olijfolie
  • 100 gram krabvlees (of surimi)
  • 25 gram hazelnoten
  • peper & zout

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Snijd de avocado in 2-en. Verwijder de pit en schep de avocado uit.
  2. Voeg de avocado samen met de olijfolie in de keukenmachine en mix.
  3. Breng op smaak met peper en zout
  4. Snijd de krab in kleine stukjes
  5. Maal de hazelnoten apart in keukenmachine
  6. Plaats een kookring op een bordje. Geen kookring? Elk ander vormpje/buisje wat je kan vinden in je keuken zal hetzelfde resultaat geven.
  7. Schep een laagje avocadomousse in de ring, schep vervolgens een laagje krab er op en eindig met een laagje gehakte hazelnootjes
  8. Verwijder de ring en druppel wat (citroen) olijfollie op het bordje.

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top