avocadomousse

avocadomousse

Avocadomousse met krab recept

Zoals jullie misschien weten ga ik al jaren elk jaar minimaal 1x naar Spanje naar ons familie vakantie huis. Er ligt richting de bergen (zeg gerust een onaantrekkelijk plekje langs de weg) een restaurantje verscholen. Hoe we er ooit terecht zijn gekomen weet ik niet maar het was in ieder geval in een tijd dat er in Mazarron nog geen boulevard lag en je wat meer aangewezen was op je creativiteit als je iets wilde gaan eten. Dit restaurant is echter een pareltje, heerlijk, echt heerlijk eten hebben ze hier!

Dit jaar heb ik bijvoorbeeld deze heerlijke salade daar gegeten:

salade-foie-300x225-1

De eerste keer dat we daar gingen eten (ik denk dus al zo’n 10 jaar geleden) had ik dit voorgerecht:

diner-hapjes2

Avocado mousse met krab en hazelnoten. Heerlijk, niet moeilijk en verantwoord. Ik heb het daarna meerdere malen thuis gemaakt en uiteindelijk is het 1 van de eerste recepten geworden die hier op de website is gekomen. Echter stond er nog geen verhaaltje bij. Terwijl ik dit schrijf zitten we helemaal niet in zomerse sferen. In tegendeel zelfs, de kerst staat over een week voor de deur. En juist daarom wil deze nog even onder de aandacht brengen, dit receptje staat heel leuk op een feestelijke tafel en is een heel leuk voorgerecht voor je toch al zware kerstdiner.

Avocadomousse Recept

15 minuten – 2 personen – 341 kcal pp

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 10 ml goede kwaliteit olijfolie
  • 100 gram krabvlees (of surimi)
  • 25 gram hazelnoten
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de avocado in 2-en. Verwijder de pit en schep de avocado uit.
  2. Voeg de avocado samen met de olijfolie in de keukenmachine en mix.
  3. Breng op smaak met peper en zout
  4. Snijd de krab in kleine stukjes
  5. Maal de hazelnoten apart in keukenmachine
  6. Plaats een kookring op een bordje. Geen kookring? Elk ander vormpje/buisje wat je kan vinden in je keuken zal hetzelfde resultaat geven.
  7. Schep een laagje avocadomousse in de ring, schep vervolgens een laagje krab er op en eindig met een laagje gehakte hazelnootjes
  8. Verwijder de ring en druppel wat (citroen) olijfollie op het bordje.

 

 

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*