Chocolade Mousse met avocado

Chocolade Mousse met avocado

Echte Chocolade Mousse met avocado!

Watttt?? Ja echt met avocado! Nee voordat je nu wegklikt moet je het eerst proberen. Je proeft de avocado namelijk niet maar het voegt wel dat lekkere romige toe aan de chocolade mousse zonder dat je slechte vetten hoeft te gebruiken. Normaal staat chocolade mousse stijf van de slagroom of boter, door de avocado laat je die onnodige vetten en kcal links liggen maar voeg je iets gezonds toe. Ik heb dit gerechtje al meerdere malen gemaakt voor gasten en vertel ze uiteraard pas achteraf dat er avocado in zat, en tot nu toe heeft niemand dit geproefd.

dsc_3215

Zorg dat je een rijpe avocado gebruikt zodat je hem goed kan vermengen! Dit recept is klaar binnen 15 minuten. Als je de mousse een half uurtje in de koelkast zet stijft hij nog iets meer op waardoor hij nog lekkerder wordt! Je kan hem natuurlijk ook al een paar uur van te voren maken waardoor het een ideaal kerst recept wordt. Geen stress dat je na 4 gangen nog aan je dessert moet beginnen, gewoon opdienen met wat rood fruit en je hebt een heerlijk toetje!

Even tijd voor een stukje schaamteloze reclame: Onze vrienden van gezondenotenkopen,nl hebben nu ook de webshop gezondechocolakopen.nl waar pure chocolade wordt verkocht t/m 100% (!!!) pure cacao. Dus als je nog een pure chocolade zoekt voor dit toetje neem dan vooral eens een kijkje!

Dit is snoepen zonder schuldgevoel!

Chocolade Mousse met avocado recept

15 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 80 gram pure chocolade
  • 1 eetl honing
  • frambozen

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade ‘au bain marie’ door de chocolade in een kom te laten smelten die op een pan staat waar water in zit wat tegen de kook zit. Let dat de kom niet het water raakt. De warmte zorgt er voor dat de chocolade smelt.
  2. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de keukenmachine
  3. Meng de avocado in de keukenmachine met wat zout
  4. Schep de ietwat afgekoelde gesmolten chocolade door de avocado mousse
  5. Zet de mousse minimaal een half uur in de koelkast!

 

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*