Chocolade Mousse met avocado

Chocolade Mousse met avocado

Echte Chocolade Mousse met avocado!

Watttt?? Ja echt met avocado! Nee voordat je nu wegklikt moet je het eerst proberen. Je proeft de avocado namelijk niet maar het voegt wel dat lekkere romige toe aan de chocolade mousse zonder dat je slechte vetten hoeft te gebruiken. Normaal staat chocolade mousse stijf van de slagroom of boter, door de avocado laat je die onnodige vetten en kcal links liggen maar voeg je iets gezonds toe. Ik heb dit gerechtje al meerdere malen gemaakt voor gasten en vertel ze uiteraard pas achteraf dat er avocado in zat, en tot nu toe heeft niemand dit geproefd.

dsc_3215

Zorg dat je een rijpe avocado gebruikt zodat je hem goed kan vermengen! Dit recept is klaar binnen 15 minuten. Als je de mousse een half uurtje in de koelkast zet stijft hij nog iets meer op waardoor hij nog lekkerder wordt! Je kan hem natuurlijk ook al een paar uur van te voren maken waardoor het een ideaal kerst recept wordt. Geen stress dat je na 4 gangen nog aan je dessert moet beginnen, gewoon opdienen met wat rood fruit en je hebt een heerlijk toetje!

Even tijd voor een stukje schaamteloze reclame: Onze vrienden van gezondenotenkopen,nl hebben nu ook de webshop gezondechocolakopen.nl waar pure chocolade wordt verkocht t/m 100% (!!!) pure cacao. Dus als je nog een pure chocolade zoekt voor dit toetje neem dan vooral eens een kijkje!

Dit is snoepen zonder schuldgevoel!

Chocolade Mousse met avocado recept

15 minuten – 2 personen

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 1 rijpe avocado
  • 80 gram pure chocolade
  • 1 eetl honing
  • frambozen

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Smelt de chocolade ‘au bain marie’ door de chocolade in een kom te laten smelten die op een pan staat waar water in zit wat tegen de kook zit. Let dat de kom niet het water raakt. De warmte zorgt er voor dat de chocolade smelt.
  2. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de keukenmachine
  3. Meng de avocado in de keukenmachine met wat zout
  4. Schep de ietwat afgekoelde gesmolten chocolade door de avocado mousse
  5. Zet de mousse minimaal een half uur in de koelkast!

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top