Aubergine Geitenkaas dip

Dipping Dinsdag

Inmiddels staat de hele supermarkt vol met allerlei verschillende soorten dips en spread. Als tussendoortje wordt vaak een groentedip aanbevolen waarbij je stukjes bleekselderij, komkommer, wortel pakt om vervolgens ergens in te dippen. Hmm dat klinkt best lekker! Maar zou het niet nog lekkerder zijn als je die dipjes zelf maakt en dus zeker weet dat er geen toegevoegde onzin in zit? Ik had een grote aubergine over waar ik dit weekend een creatieve draai aan heb gegeven. Hetgeen wat ik over heb gebruik ik nu al de laatste dagen om een crackertje mee te besmeren. Plakje kipfilet er op en je hebt een heerlijk crackertje!

Naast de aubergine dip maakte ik ook hummus, op de volgende dipping dinsdag zal ik hier het recept van online zetten.

Recept

10 minuten

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 1 grote aubergine
  • 20 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetl olijfolie
  • peper en zout

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Snijd de aubergine in plakken
  2. Grill de aubergine in een grillpan en laat afkoelen
  3. Mix de aubergine, olijfolie en geitenkaas in de keukenmachine totdat er een smeuïge massa ontstaat
  4. Breng op smaak met peper en zout

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top