Dipping Dinsdag
Inmiddels staat de hele supermarkt vol met allerlei verschillende soorten dips en spread. Als tussendoortje wordt vaak een groentedip aanbevolen waarbij je stukjes bleekselderij, komkommer, wortel pakt om vervolgens ergens in te dippen. Hmm dat klinkt best lekker! Maar zou het niet nog lekkerder zijn als je die dipjes zelf maakt en dus zeker weet dat er geen toegevoegde onzin in zit? Ik had een grote aubergine over waar ik dit weekend een creatieve draai aan heb gegeven. Hetgeen wat ik over heb gebruik ik nu al de laatste dagen om een crackertje mee te besmeren. Plakje kipfilet er op en je hebt een heerlijk crackertje!
Naast de aubergine dip maakte ik ook hummus, op de volgende dipping dinsdag zal ik hier het recept van online zetten.
Recept
10 minuten
[ingredients title=”Ingredients”]
- 1 grote aubergine
- 20 gram zachte geitenkaas
- 1 eetl olijfolie
- peper en zout
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Snijd de aubergine in plakken
- Grill de aubergine in een grillpan en laat afkoelen
- Mix de aubergine, olijfolie en geitenkaas in de keukenmachine totdat er een smeuïge massa ontstaat
- Breng op smaak met peper en zout
[/directions]