Aubergine Geitenkaas dip

Dipping Dinsdag

Inmiddels staat de hele supermarkt vol met allerlei verschillende soorten dips en spread. Als tussendoortje wordt vaak een groentedip aanbevolen waarbij je stukjes bleekselderij, komkommer, wortel pakt om vervolgens ergens in te dippen. Hmm dat klinkt best lekker! Maar zou het niet nog lekkerder zijn als je die dipjes zelf maakt en dus zeker weet dat er geen toegevoegde onzin in zit? Ik had een grote aubergine over waar ik dit weekend een creatieve draai aan heb gegeven. Hetgeen wat ik over heb gebruik ik nu al de laatste dagen om een crackertje mee te besmeren. Plakje kipfilet er op en je hebt een heerlijk crackertje!

Naast de aubergine dip maakte ik ook hummus, op de volgende dipping dinsdag zal ik hier het recept van online zetten.

Recept

10 minuten

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 1 grote aubergine
  • 20 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetl olijfolie
  • peper en zout

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Snijd de aubergine in plakken
  2. Grill de aubergine in een grillpan en laat afkoelen
  3. Mix de aubergine, olijfolie en geitenkaas in de keukenmachine totdat er een smeuïge massa ontstaat
  4. Breng op smaak met peper en zout

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top