Amandel havermout balletjes

Amandel havermout balletjes

Late night inspiration voor amandel havermout balletjes

Ik weet dat ik meer dan gemiddeld met eten bezig ben, maar totdat iemand dat pas opmerkte dat ik ECHT de hele dag met eten bezig ben viel het me pas echt op. Ik sta op en check al mijn social media, zeker op instagram word ik dan al gebombardeerd met foto’s van eten. Hmmm… hierdoor krijg ik honger en schuifel ik naar de keuken waar of een ontbijtje in de koelkast staat te wachten wat ik al gemaakt heb van tevoren (havermout, smoothie, eitjes) of ik flans wat in elkaar. Dit zet ik op de foto en instagram ik terug de wereld in. Vervolgens bedenk ik wat ik voor lunch ga eten of maken en wat daar nog eventueel tussen gegeten wordt.

Uiteraard weet ik al lang wat mijn avond eten gaat worden want de weekplanning maak ik elk weekend, de boodschappen zijn al gedaan of ik haal er nog wat bij. Zodra ik tijd over heb ga ik recepten verzinnen en maken voor hier op de site en op de foto zetten. Vervolgens uitwerken en online zetten. Hmm het is alweer tijd voor lunch! Lunchen….snel weer terug aan het werk oftewel eetschema’s maken voor anderen. Hey.. ik heb wat tijd over: er wordt een kookboek bij gepakt. Gewoon leuk om even door te lezen! Terug naar de dagelijkse beslommeringen! Even alles opruimen in huis, op de achtergrond staat 24kitchen op. Tijd om het eten voor te bereiden, misschien meteen maar wat voor morgen maken of voor verder in de week….

Oh leuk nu ik toch in de keuken sta kan ik ook wel wat appelmoes maken of ricotta. Na het eten ploffen we op de bank en staat masterchef op. Nu is er zowaar tijd voor een andere serie, in de tussentijd scrol ik op mijn telefoon. Instagram, pinterest en weer zie ik honderden food foto’s voorbij komen. Oh lekker een pindakaas havermout bar! Maar dat moet gebakken worden en ik heb NU trek in iets! Hoe laat is het? 21h! Oh tijd om nog de keuken in te duiken dus en er mijn eigen draai aan te geven. En zo ontstaan er om 21.30 in de avond dit soort spontane creatieve uitspattingen: Amandel Havermout balletjes!

Ik heb ze even een half uurtje in de koelkast gezet om ze daarna goed te kunnen proeven.kokos-pindakaas-balletjes2

De dag erna waren ze nog wat steviger en moesten ze natuurlijk op de foto en moest het recept worden uitgewerkt.

Terwijl ik dit uitschrijf is het 22h en hierna duik ik dan toch echt op de bank! Met telefoon….en pinterest want ik heb toch zeker alweer drie uur niet gekeken…..

En dan zal ik jullie trouwens maar niet vertellen dat ik deze week een hele nacht gedroomd heb over een Thais recept wat ik aan het koken was voor 20 man maar waarvan ik er maar niet achter kon komen wat het laatste ingrediënt was….Dus zelfs in mijn nachtleven speelt mijn food obsessie gewoon door!

Amandel havermout balletjes recept

10 minuten – 12 balletjes – 58 kcal pp

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 50 gram amandelpasta
  • 40 gram honing
  • geschaafde kokos

Bereidingswijze

  1. meng de havermout, amandelpasta en honing goed door elkaar tot een compacte massa
  2. Draai nu met vochtige handen (anders blijft het zo plakken) balletjes
  3. Wentel de balletjes eventueel door de kokos
  4. Laat de balletjes minimaal een uur maar het liefst een paar uur opstijven in de koelkast

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*