Aardbei Banaan Smoothie

Aardbei Banaan Smoothie

Het seizoen is het er weer voor: Aardbeien! Ik haal ze op het moment bij mijn plaatselijke groenteboer waar ze best redelijk geprijsd zijn en zo heerlijk smaken dat ik het niet kan laten om iedere keer als ik langsloop een bakje mee te nemen. Omdat ze zo lekker zijn op het moment vind ik het eigenlijk zonde om ze ergens in te verwerken waar ze eventueel overstemd zouden worden door andere smaken.

De reden dat deze smoothie simpel is is dus niet omdat ik me er makkelijk vanaf wilde brengen maar omdat ik de smaak van de aardbeien het beste tot zijn recht wilde laten komen. Ik heb er geen zoetstof meer bij gedaan omdat ze al lekker zoet van zichzelf zijn. Heb je iets minder zoete aardbeien dan is een beetje honing altijd een lekkere toevoeging

Recept

5 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 1/2 banaan
  • 5 grote aardbeien
  • 200 ml halfvolle melk
  • eventueel wat honing

bereidinswijze

  1. Mix het fruit en de melk tot een gladde smoothie in de blender of keukenmachine
  2. Voeg eventueel wat honing toe naar smaak

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*