Met mijn billen bloot

Ik ga met mijn billen bloot. Oké niet letterlijk…Of misschien ook eigenlijk wel…. maar dan pas over 3 maanden! Ik schrijf dit op 10 april en over 3 maanden staat er iets belangrijks te gebeuren. Je kent hem wel: die mooiste dag van je leven, de eerste dag van de rest van leven, de dag die je nooit meer vergeet! Precies. Ik ga trouwen!!

Maar hoe gaat het de mooiste dag van je leven worden als je armen zwabberen en je niet kunt ademen door je corrigerende ondergoed….

Een jojo waar menig stuk speelgoed jaloers op zou zijn

Many moons ago (lees: 7 jaar geleden voor ik zwanger raakte van mijn eerste draakje) was ik zo’n 4 kilo lichter, had ik lekker strakke armpjes en kon ik zonder al teveel moeite in maat 36. Zwangerschap 1 leverde +30 kilo op waarvan ik er weer 26 afviel door een heerlijk eetschema wat ik later op veel klanten met succes heb toegepast. Zwangerschap 2 ging iets beter en zorgde voor +20 kilo. Na de bevalling kwam het eetschema weer uit de kast en gewichten van de plank en er gingen er weer 16 af in een jaar. Niet slecht, zeker niet. Maar die een snelle rekensom leert dat die laatste 4 kilo weer niet lukte.. Waarom niet? Ik weeg onder de 70, pas in maat 38 en zie er niet meer uit als een gestrande zeekoe. Oftewel het is wel prima

Het is wel prima…

Prima..Prima is de  grootste valkuil om die laatste afvalstreep niet te halen. Je bent 80% tevreden en die laatste 20% kan je een beetje gestolen worden. Op zich niet erg maar ik hoor mezelf tegen iedereen zeggen: “Ooit was ik lichter” “Ik wil uiteindelijk weer dat gewicht van voor mijn zwangerschap” En wanneer is ooit en uiteindelijk? Als ik 84 ben en die armen toch niet meer te redden zijn?

Het is nu of nooit

Ik ga trouwen! Ik wil er top uitzien! Ik wil strakke armen! En het is de beste reden om die laatste kilo’s te killen! Het voelt nu als een tweesprong:

a. Ik zet mijn schouders eronder (mijn kont heeft waarschijnlijk meer effect maar vooruit) en gebruik deze reden om voor altijd die laatste kilo’s te verliezen, strak in mijn vel te komen en het belangrijkste: Blij zijn en nooit meer hoeven te denken..Misschien ooit….

b. Het lukt me niet om deze reden compleet uit te buiten om mijn eindstreep te halen. Ook goed maar dan stop ik met zeuren en mijmeren over die dag die nooit gaat komen. Ik accepteer dit lijf en ga daarvan genieten.

Schop onder mijn kont

Nu ben ik nooit zo goed in accepteren geweest en dus ook nu niet. Ik ga voor optie a! Ik heb mijn eigen eetschema’s uit de kast getrokken. Een strak schema gemaakt en misschien wel het allerbelangrijkste: Ik heb een personal trainer in de hand genomen. Zij gaat me wekelijks afmatten, geen medelijden met me te hebben en die shop onder die steeds kleinere kont te geven.

En om het allemaal nog gekker te maken deel ik het met jullie. Want dan is het niet alleen mezelf, het thuisfront en de PT waar ik verantwoording aan af moet leggen maar ook de online wereld. Leuk? nee niet echt maar als het zorgt voor extra motivatie ben ik helemaal voor!

Dus no excuses! Mijn eetschema is begonnen, volgende week ga ik met de PT aan de slag en in de tussentijd leg ik mijn verantwoording aan jullie af hoop ik hier en daar op wat support en een schopje als het nodig is!

 

 

 

 

4 Berichten

 1. Wauw gaaf hoor! Gaat je zeker wel lukken! En hoe cliche laatstje loodjes (in dit geval kilo-tjes) wegen het zwaarst. Heb je dan een aantal max cal per dag berekend? Ben benieuwd naar de komende tijd! Toi toi tooooi

   
  • Kim van der Wel

   Thanks voor je support! Helemaal leuk! ????
   Het aantal kcal heb ik nu op +- 1300 staan maar dat is nu nog met lichte beweging. Hoe dat vanaf volgende week gaat lopen met de personal training dat weet ik nog niet. Ga ik met haar samen vaststellen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik meteen out ga na een training ????

    
 2. Trouwen!!! ???? Van harte meis!! En jou gaan die kilo’s zeker lukken.. Jurk al uitgezocht?? Helpt ook voor de motivatie ????

   

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*