Salade met kip Donna Hay

Deze salade met kip heeft echt mijn top 10 meteen behaalt de eerste keer dat ik hem maakte. Hij komt uit het kookboek van Donna Hay ‘fresh & light’ en prachtig boek met lichte frisse gerechten en gelijke foto’s. Toen ik het in eerste instantie las dacht ik; kip pocheren? Nee joh dat duurt veel te lang. Of misschien denk jij wel; Dat is veel te moeilijk. Nou beide is niet het geval. Dit recept stond zo op tafel. De lunch tafel welteverstaan want daar was dit gerecht heerlijk voor.

Zeker als je weet dat je dezelfde dag wat zwaarder gaat tafelen, kies dan eens voor een salade met de lunch. Hier ontbreekt het echter vaak aan inspiratie en toveren veel mensen weer een ‘gewone’ salade op tafel met sla en rauwkost. Niks mis mee maar je raakt er wel snel op uitgekeken. Deze salade met citroenkip kan je op de dag zelf bereiden als je tijd hebt maar is ook goed al de avond van tevoren te ‘preppen’ zodat je hem de dag erna meeneemt naar bijvoorbeeld je werk. Als je dit doet zou ik de verschillende ingrediënten in verschillende bakjes meenemen. Op die manier blijft alles vers en knapperig. Verdeel ook pas de dressing over de salade als je hem gaat eten. Op die manier voorkom je dat dat je salade zijn kracht en smaak verliest.

Als je op de foto goed kijkt naar mijn salade met kip zie je dat mijn komkommer in hele lange slierten heel mooi op dat bord ligt. Dat heb ik met een van mijn favoriete keukenapparaatjes gedaan ‘de spirelli’

salade met kip

De dressing is heel simpel te maken met slechts een paar ingrediënten en dit op yoghurt basis. Gebruik deze dressing als basis maar bedenk dat je hier eindeloos mee kan variëren door bijvoorbeeld de geitenkaas te vervangen door wat blauwkaas. Of laat de kaas weg en voeg een schepje mosterd toe voor een slanke honing- mosterd dressing. Of voeg wat balsamico azijn toe voor een fris zure dressing.

Salade met kip recept

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 50 gram rucola
  • 125 gram kipfilet
  • 1 bouillonblokje kip
  • 2 citroenschijfjes gesneden
  • 50 gram meergranen rijst
  • 2 eetl rozijnen

Dressing

  • 50 ml magere yoghurt
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetl honing

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Kook de meergranen rijst gaar en laat afkoelen en roer om met de rozijnen
  2. Breng een halve liter water aan de kook met het bouillonblokje en leg hier de kipfilet en de citroen in. Draai het vuur lager en laat de kip 20 min zachtjes gaar koken
  3. Leg de rucola op een bord en verdeel hier de rijst met rozijnen overheen
  4. Scheur nu de kip in kleine stukjes en leg ook deze op de salade
  5. Maak een dressing door de yoghurt, geitenkaas en honing goed te mengen en verdeel deze over de salade. Sprenkel eventueel nog wat extra citroensap over de salade

[/directions]

 

1 gedachte over “Salade met kip Donna Hay”

  1. Pingback: Sladressing maken - 4 recepten- gezond, makkelijk en mager - Foodstyle

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Foto van Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven